Fenbilimleri.net | Fen Bilimleri İçerikleri
Sitemizin alt kısmından yorum yazarak ve sitemizi arkadaşlarınız ile paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’dan Proje Okullarına Yönetici Atama Süreci Eleştirisi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı’nda proje okullarına yapılan yönetici atama sürecine ilişkin sert bir açıklamada bulundu. Geylan, atamalarda liyakat yerine mensubiyetin öne çıkarılmasını eleştirerek, atamalarda objektif kriterlere dayalı bir sistem oluşturulmaması durumunda siyasi ve STK etkilerine boyun eğilmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan Proje Okullarına Yönetici Atama Süreci Eleştirisi

Geylan, yapılan atamaların objektifliğini sorgulayarak, atamaların sürecin başında hangi siyasi veya STK’ya bağlı olduklarına göre yapılmasını eleştirdi. Ayrıca, bazı okul yöneticilerinin atamalarının geri alınmasının Milli Eğitim Bakanlığı’nın ciddiyetini sorgulattığını ifade etti.

Proje okullarında yıllardır süregelen sorunlara dikkat çeken Geylan, atama süreçlerinde yaşanan aksaklıkların önlenmesi ve kurumun itibarının korunması gerektiğini belirtti. Liyakatin ön planda tutulması gerektiğini vurgulayan Geylan, atama süreçlerinde adil ve objektif bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini dile getirdi.

“MEB’in Ciddiyetini Rencide Ediyor”

Geylan’ın açıklamalarına göre, proje okullarındaki yönetici atama sürecinde yaşanan aksaklıklar Milli Eğitim Bakanlığı’nın ciddiyetini zedeliyor ve çalışanların kuruma olan güvenini sarsıyor. Bu nedenle, atamalarda tarafsızlık ve liyakat esas alınmalıdır.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

  • Bu site BSHA abonesidir | www.bsha.com.tr
Etiketler:

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen yorum yazarken dikkatli olun. Yorumlar yönetici onayından geçmektedir.

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area