Fenbilimleri.net | Fen Bilimleri İçerikleri
Sitemizin alt kısmından yorum yazarak ve sitemizi arkadaşlarınız ile paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Uluslararası Forumu Düzenleniyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde yapay zekânın kullanımına yönelik süreçleri değerlendirmek ve ulusal düzeyde yürütülecek çalışmaları belirlemek amacıyla “Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Uluslararası Forumu” düzenlenecek. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ve Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation iş birliğiyle 22-23 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan foruma akademisyenler, girişimciler, politika yapıcılar, öğretmenler ve sektör temsilcileri ile diğer paydaşlar katılacak.

Forumda Neler Olacak?

Forumda girişimciler, akademisyenler, politika yapıcılar ve öğretmenler eğitimde yapay zekâ uygulamaları konusunda sorun alanlarını belirleyecek ve çözüm önerileri sunacaklar. Ayrıca eğitimde yapay zekâ teknolojisinin kullanımına yönelik süreçler değerlendirilerek ulusal düzeyde yapılması gereken çalışmalar belirlenecek. Forumda ayrıca eğitimde yapay zekanın rolü de detaylıca tartışılacak.

İş Birliği ve Destek Mekanizmaları Oluşturulacak

İş Birliği ve Destek Mekanizmaları Oluşturulacak

MEB YEĞİTEK ve Cube Incubation iş birliğiyle düzenlenecek olan forumda, eğitimde yapay zeka uygulamaları konusunda kamu ve özel sektör paydaşlarının iş birliğini artırmak hedefleniyor. Ayrıca genç girişimcilere yönelik yüz yüze ve çevrim içi eğitimler planlanarak bu alandaki girişimcilere destek olunacak ve teşvik mekanizmaları oluşturulacak.

Kaynak: BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bu site BSHA abonesidir | www.bsha.com.tr

Etiketler:

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen yorum yazarken dikkatli olun. Yorumlar yönetici onayından geçmektedir.

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area