Fenbilimleri.net | Fen Bilimleri İçerikleri

Ordu’daki Meslek Lisesi Öğrencileri Kodlama Eğitim Seti Üreterek Okullarına Katkı Sağlıyor

Ordu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı öğrencileri, AR-GE projesi kapsamında Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı’nın destekleriyle mikrodenetleyici yerli dene-yap kart kullanarak kodlama eğitim seti geliştiriyor. “KOD-AT” adıyla tescillenen bu eğitim seti, okula gelir sağlayarak öğrencilere destek oluyor.

Yerli ve Milli Ürünlerin Önemi

Yerli ve Milli Ürünlerin Önemi

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alan Şefi Hasan Boruza, projenin yerli ve milli ürünlerin önemine vurgu yaparak, eğitim setinde T3 Vakfı tarafından geliştirilen mikrodenetleyici kart üzerinden ilham aldıklarını belirtiyor. Okuldaki AR-GE çalışmalarıyla öne çıkan bir okul olduklarını ifade eden Boruza, yerli ürünlerin her alanda desteklenmesi gerektiğini vurguluyor.

Eğitim seti, ilkokuldan üniversiteye kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Set içinde 37 parça sensör seti, görüntü ve ses işleme uygulamaları, wi-fi uzaktan kontrol mobil uygulamaları gibi birçok özellik bulunuyor. Ayrıca güncel teknolojilere ait yüzlerce uygulamayı da içinde barındırıyor.

  • Öğrenciler, setin okullara ve kurumlara satışı gerçekleştirilirken, üretim aşamalarında çalıştıkları için belirli oranlarda gelir elde ediyorlar.
  • Proje ekibine gönüllü olarak katılan öğrenciler, projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor ve kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.
Bu site BSHA abonesidir | www.bsha.com.tr
Etiketler:

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen yorum yazarken dikkatli olun. Yorumlar yönetici onayından geçmektedir.

Ads Area