Fenbilimleri.net | Fen Bilimleri İçerikleri
Sitemizin alt kısmından yorum yazarak ve sitemizi arkadaşlarınız ile paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

Millî Eğitim Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı Harita İş Birliği Protokolü

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alan haritaların daha işlevsel ve millî menfaatlere uygun şekilde kullanılması hedeflenmektedir. Bu protokol ile haritaların kullanımında birlik sağlanarak millî menfaatlere uygun ve doğru bilgilerin öğrencilere aktarılması amaçlanmaktadır.

Haritalardaki Doğruluk ve Eksiksizlik

Haritalardaki Doğruluk ve Eksiksizlik

İmzalanan protokolle birlikte, tarihî haritalardan günümüz kıta ve dünya haritalarına kadar geniş bir yelpazede yer alan haritaların doğruluğu ve eksiksizliği sağlanarak yanlış bilgilerin önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Bu sayede öğrencilerin coğrafi konulardaki anlayışlarının derinleşmesi ve zenginleşmesi amaçlanmaktadır. Harita iş birliği protokolü ile öğrencilerin coğrafi konuları daha iyi anlamaları ve öğrenme süreçlerinde haritalardan daha etkin bir şekilde faydalanmaları sağlanarak coğrafi ve analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Harita Çalıştayları ve Kültür Atlası
İş birliği kapsamında, ders kitapları ve eğitim araçları içeriğinde yer alan haritaların temel haritacılık prensiplerine uygun bir şekilde üretilmesi ve öğrencilerin coğrafi bilgi ve analiz yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olacak “Kültür ve Gönül Coğrafyası Atlası”nın hazırlanması planlanmaktadır. Böylelikle öğrencilerin coğrafi konulardaki anlayışlarının derinleşmesi ve zenginleşmesi amaçlanmaktadır.

Protokolün amacı, millî menfaatler doğrultusunda üretilen haritaların eğitim sürecine katkı sağlaması ve öğrencilerin coğrafi konularda daha bilinçli bireyler olmalarını sağlamaktır. Bu iş birliği sayesinde öğrencilerin bilgi edinme süreçlerinde güvenilir kaynaklardan yararlanmaları ve coğrafi konularda doğru ve güvenilir bilgilere erişmeleri hedeflenmektedir. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

  • Bu site BSHA abonesidir | www.bsha.com.tr
Etiketler:

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen yorum yazarken dikkatli olun. Yorumlar yönetici onayından geçmektedir.

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area