Fenbilimleri.net | Fen Bilimleri İçerikleri
Sitemizin alt kısmından yorum yazarak ve sitemizi arkadaşlarınız ile paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

‘Ben Her Yerde Varım’ Projesi: Meslek Lisesi Öğrencilerinin Topluma Katkısı

Meslek Lisesi öğrencilerinin hayata dokunan projesi ‘Ben Her Yerde Varım’ devam ediyor. Proje kapsamında öğrenciler, mesleklerini icra ederken aynı zamanda içinde bulundukları toplumun aktif bir parçası haline gelmeyi hedefliyor. Proje, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda uygulanmak üzere başlatıldı. Aynı zamanda proje, “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” ve “Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor” projelerini de içine alacak şekilde genişletilerek Mart ayında başlatıldı.

Projenin Hedefleri ve İşleyişi

Projenin Hedefleri ve İşleyişi

Proje, öğrencilerin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini geliştirmelerini, toplumda ihtiyaç duyulan konularda çözüm üretme yeteneklerini ortaya koymalarını ve etik davranışlarla örnek olmalarını amaçlıyor. Ayrıca, mesleki ve teknik eğitimin toplumda daha fazla fark edilmesi, tanıtılması ve saygınlığının artırılması hedefleniyor. Proje, 2024 yılının sonuna kadar devam edecek şekilde her yıl yenilenerek sürdürülecek.

  • İl-ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen aylık hedefler doğrultusunda proje ilerleyecek.
  • Okullar, projelerini hazırlayacak ve il milli eğitim müdürlüklerine sunacak.
  • Onaylanan projeler il-ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından duyurulacak.
  • Nisan ve Aralık ayları boyunca proje kapsamında etkinlikler gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında yapılan etkinliklere ait veriler e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü’ne işlenecek ve ilgili fotoğraflar il milli eğitim müdürlüklerine gönderilecek. Bu fotoğraflar il değerlendirme komisyonu tarafından incelenerek sunulacak. Projeyle ilgili veriler, aylık ve yıllık hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından analiz edilecek.

BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Bu site BSHA abonesidir | www.bsha.com.tr

Etiketler:

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen yorum yazarken dikkatli olun. Yorumlar yönetici onayından geçmektedir.

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area