Fenbilimleri.net | Fen Bilimleri İçerikleri

Doktora Eğitiminde Yeni Kriterler

Yükseköğretim Kurulu, doktora eğitiminin kalitesini artırmak için önemli kriterler getirdi. Üniversitelerin doktora programına başvuru yapabilmesi için en az bir program akreditasyonunun olması gerekecek. Ayrıca, yüksek lisans ve doktora programında görev alacak öğretim üyeleri başına düşen nitelikli yayın/eser sayısı ortalaması en az 1 olacak.

  • Yüksek lisans ve doktora programlarında farklı bilim/sanat dallarından öğretim üyelerinin gerekliliği hususunda Yükseköğretim Yürütme Kurulu yetkili olacak.

Lisansüstü Program Açma Kriterleri

Lisansüstü Program Açma Kriterleri

Yüksek lisans programı en az ikisi profesör ve/veya doçent unvanına sahip olmak üzere üniversite kadrosunda asgari 3 öğretim üyesi ile açılabilecek. Programın açılabilmesi için öğretim üyelerinin belirli ders verme şartlarını da sağlaması gerekecek. Ayrıca, lisansüstü programlar için gerekli altyapı imkanlarına da sahip olunması gerekecek.

  • Yüksek lisans açılması için, başvuru yapılan yıldan önceki takvim yılında öğretim üyeleri başına düşen yayın/eser sayısı ortalamasının en az 1 olması gerekecek.

Danışmanların atanması: Yükseköğretim Kurulu’nun yeni kararı doğrultusunda, lisansüstü programlarda bu niteliklere sahip öğretim üyeleri, ilgili programın bağlı bulunduğu enstitü yönetim kurulu kararıyla danışman olarak atanacak. Birinci danışmanlar üniversite kadrosundaki öğretim üyeleri arasından atanacak.

  • Emekliye ayrılma veya başka bir yükseköğretim kurumuna geçme gibi sebeplerle ilgili yükseköğretim kurumundan ayrılan öğretim üyelerinin başlamış olan danışmanlıkları devam edecek.

Asgari Yeterlilikler İçin Süre Verildi: Yeterlilikleri sağlayamayan lisansüstü programların 3 yıl içinde yeni kriterleri sağlaması gerekecek. Aksi takdirde öğrenci alımı durdurulacak.

Bu site BSHA abonesidir | www.bsha.com.tr

Doktora Eğitiminde Yeni Kriterler

Etiketler:

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen yorum yazarken dikkatli olun. Yorumlar yönetici onayından geçmektedir.

Ads Area